Cutting edge science research to broaden youth participation in science & technology fields

16 februari 2018

Op 7 februari vond het eerste co-creatie-evenement van het Expanding (Event) Horizons-project plaats aan de Universiteit Leiden. Bijna 30 docenten, wetenschappers en consultants met verschillende achtergronden, waaronder Dr. Anna Watts van de API hebben projecten ontworpen om studenten uit ondervertegenwoordigde minderheidsgroepen te betrekken bij educatieve activiteiten op het gebied van wetenschap en technologie.

Dit evenement is de eerste stap om projecten te ontwerpen voor het engageren van studenten met activiteiten op het gebied van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde. De deelnemers identificeerden de belangrijkste uitdagingen tijdens een brainstormsessie en gebruikten deze om projecten te ontwerpen met fundamentele wetenschapsthema's zoals zwaartekracht en licht, waarbij studenten van alle achtergronden, maar ook ouders, leraren en scholen worden betrokken.

Aanvang presentatie Anna

Gepubliceerd door  Anton Pannekoek Institute for Astronomy