Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Onderzoek bij het Anton Pannekoek Instituut

Het onderzoek van het Anton Pannekoek Instituut voor Sterrenkunde gaat in op enkele van de belangrijkste vragen van de astronomie: wat is de aard van ruimte en tijd? Hoe ontstaan de grootste explosies en de meest energierijke deeltjes van ons heelal? Wat is onze kosmische oorsprong? Hoe zijn de zon en de aarde gevormd? Zijn we alleen? Bij het Anton Pannekoek Instituut richten we ons op specifieke technieken en veelbelovende hemellichamen om zo (deel)antwoorden te vinden op de belangrijke vragen.

Ons onderzoek is verbonden met de speerpunten van de Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) en met internationale thema's. Daardoor houden we toegang tot de belangrijkste sterrenwachten en de beste computerfaciliteiten. Dat is nodig voor ons theoretische, modelmatige en praktische onderzoek.

Om het snelle tempo van de astronomie bij te houden, zorgen wij dat ons onderzoek van hoge kwaliteit is. Ons motto luidt: 'topastronomie = topmensen + topinstrumenten'. We trekken met succes slimme, behendige stafleden aan, zorgen voor collega's van hetzelfde kaliber en voorzien in de toegang tot uitstekende faciliteiten.