Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Wij organiseren maandelijks rond eerste kwartier een open avond, met rondleidingen in de sterrenkoepels of een lezing van een vooraanstaand astronoom.
Sterrenkijkavonden
Orion
Het sterrenbeeld Orion, gezien door de geopende koepel.

Voor wie?

De open avonden zijn bedoeld voor iedereen in Amsterdam en omstreken die geïnteresseerd is in astronomie. Bij de lezingen helpt het als je wat basiskennis hebt onthouden van de middelbare school, maar we starten altijd bij de basics. Gaat het toch te snel? Stel vooral veel vragen!

Lezing-avonden

De lezing-avonden starten om 19:00 en duren tot ongeveer 20:00. Er wordt niet waargenomen tijdens deze avonden.

Koepelbezoeken

Op de avonden met rondleidingen/waarnemen zijn er meerdere tijdslots waarvoor je je kunt aanmelden, meestal één om 19:00 en één om 20:00. Als het niet helder is tijdens deze evenementen gaan ze gewoon door en laten we beelden zien die eerder zijn gemaakt en vertellen we over onze nachtelijke avonturen in het observatorium.

Aanmelden

De avonden zijn gratis. Aanmelden via het aanmeldformulier is niet verplicht maar biedt wel garantie op een plekje, mits je binnen bent voor de start van de lezing/rondleiding.

Tickets van no-shows worden bij de start van het tijdsslot uitgegeven aan bezoekers die zich niet hebben aangemeld.

Bereikbaarheid

Er zijn voldoende (betaalde) parkeerplaatsen beschikbaar op het Science Park Amsterdam. Met het openbaar vervoer is het Science Park Amsterdam goed bereikbaar. Bus 40 stopt op het terrein. Station Amsterdam Science Park is het dichtstbijzijnde treinstation. Op de plattegrond staan de gebouwen van het Science Park Amsterdam, waaronder UvA-gebouw 904. De sterrenwacht is helaas niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Hierdoor kunnen rolstoelers niet deelnemen aan het waarnemen of aan de rondleidingen.

Contact

Voor meer informatie over onze sterrenkijkavonden of onze publieksactiviteiten in het algemeen, kunt u een e-mail sturen naar outreach-astro-science@uva.nl.