Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Sterrenkijkavonden

Sterrenkijkavonden

Wij organiseren maandelijks rond eerste kwartier een open avond, met rondleidingen in de sterrenkoepels, lezingen en een quiz. Bij mooi weer gebruiken we de telescopen natuurlijk ook, en kijken we bijvoorbeeld naar Jupiter of de maan. Helaas wordt het in de zomermaanden te laat donker om nog te kunnen sterrenkijken voordat het gebouw sluit. We zijn terug in september.

Orion
Het sterrenbeeld Orion, gezien door de geopende koepel.

De reguliere sterrenkijkavonden duren van 19.00 tot 22.00 uur, zijn deels in het Engels en deels in het Nederlands en het programma is als volgt:

19:00-20:00: Lezing (in het Nederlands tenzij anders aangegeven).
20:00-22:00: In groepen naar boven voor waarnemen & Astro Café.

De avonden zijn gratis. Aanmelden via het aanmeldformulier is niet verplicht maar biedt wel garantie op een plekje, mits je binnen bent voor de start van de lezing.

Tickets van no-shows worden om 19:00 uitgegeven aan bezoekers die zich niet hebben aangemeld.

Bereikbaarheid

Er zijn voldoende (betaalde) parkeerplaatsen beschikbaar op het Science Park Amsterdam. Met het openbaar vervoer is het Science Park Amsterdam goed bereikbaar. Bus 40 stopt op het terrein. Station Amsterdam Science Park is het dichtstbijzijnde treinstation. Op de plattegrond staan de gebouwen van het Science Park Amsterdam, waaronder UvA-gebouw 904. De sterrenwacht is helaas niet bereikbaar voor rolstoelgebruikers. Hierdoor kunnen rolstoelers niet deelnemen aan het waarnemen of aan de rondleidingen.

Contact

Voor meer informatie over onze sterrenkijkavonden of onze publieksactiviteiten in het algemeen, kunt u een e-mail sturen naar outreach-astro-science@uva.nl.