Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Sterrenkundige Annelotte Derkink van het Anton Pannekoek Instituut van de Universiteit van Amsterdam is één van de twaalf nieuwe Faces of Science. Dat heeft de KNAW zojuist bekekendgemaakt. De Faces of Science zijn promovendi die bloggen en vloggen over hun dageljiks werk.

Portret van een lachende jonge vrouw met blond haar en een blauw shirt
Annelotte Derkink

Annelotte Derkink (27) onderzoekt hoe grote sterren zich hebben kunnen vormen. Sterrenkundigen weten wel hoe deze grote sterren, minstens acht keer zo groot als onze zon, eindigen als supernova-explosies, maar het is minder duidelijk hoe ze ontstaan.

Op FacesofScience.nl bloggen tientallen promovendi over hun leven als wetenschapper. De blogs zijn interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap. En ze helpen studenten en leerlingen uit 5 en 6 vwo die voor een studiekeuze staan, een realistisch beeld te krijgen van hoe het is om in de wetenschap te werken.

Andere sterrenkundigen die berichten delen of deelden op Faces of Science zijn: Jakob van den Eijnden, Jordy Davelaar, Nienke van der Marel en Lucas Ellerbroek.

Faces of Science is een project van de KNAW, De Jonge Akademie en NEMO Kennislink. Faces of Science wordt gefinancierd door Stichting Lira.