Op de plank onder de wenteltrap vind je:
Op de bovenste twee planken: API proefschriften, in chronologische volgorde. Voor een lijst, zie API proefschriften.
Derde plank: Een selectie van proefschriften van andere universiteiten, in chronologische volgorde. Voor een lijst, zie Andere Proefschriften.
Lagere planken: API masters’ theses, in chronologische volgorde. Lijst volgt nog.
Het volgende legt uit hoe je de bibliotheek kunt gebruiken en er volgt een lijst van alle boeken die we in de catalogus hebben. Voor een lijst van alle conferentieverslagen en tijdschriften die op de bovenste planken liggen kijk je bij Conferentieverslagen en Tijdschriften.
Zoek het catalogusnummer in de digitale catalogus. Er moet ook een rode papieren catalogus liggen op de rode tijdschriftenrekken. De boeken worden geordend volgens het catalogussysteem van het Library of Congress (LOC), met een alfabetische ‘broad subject’ code (a..b..q…qa…qb.. etc), gevolgd door een numerieke ‘specialistisch onderwerp’ code (1-999) met daarna het jaar van publicatie, gevolgd door een letter (A, B, C) als er meerdere boeken over dat onderwerp zijn in dat jaar. Een typisch catalogusnummer ziet er uit als QC485 1963 B.
De boeken liggen in de LOC code-volgorde op de planken. Waar je welke code kunt vinden staat uitgetekend op het whiteboard in de bibliotheek. De vier witte planken zijn kasten 1-4 en kast 5 is onder de wenteltrap, naast de proefschriftenplank.
Neem een leenkaart uit de grote kist bovenop de tijdschriftenrekken. Op de kaart zet je de titel van het boek, het catalogusnummer, je naam en je e-mail adres. Neem het boek uit de kast en zet de kaart ervoor in de plaats.
Haal de leenkaart weer weg, en zet het boek terug op zijn originele plaats. Kruis je naam door op de kaart en zet hem terug in de kist. Vergeet niet om het boek terug te brengen als je er klaar mee bent, of als je voor een langere tijd weggaat. Laat ze op zijn minst op je bureau liggen in plaats van thuis, zodat het boek nog vindbaar is.
Bladeren wordt aangemoedigd! Echter, vanwege de niet heel logische indeling is de kans dat je nog weet waar je een boek ook alweer vandaan had met alleen logica nihil. Dus tenzij je een fantastisch geheugen hebt is het geen gek idee om een lege leenkaart op de plek te leggen, zelfs als je alleen het boek pakt om door te bladeren bij een kop koffie.
Als je problemen tegenkomt, neem dan contact op met Renee Stollery.
Achter de deurtjes en bovenop de witte kasten staan series van conferentie-verslagen, symposia, et cetera. Deze staan nog niet in de catalogus, maar ze liggen wel op volgorde. Ze zullen binnenkort aan de digitale catalogus toegevoegd worden, maar tot die tijd kun je er gewoon gebruik van maken.